keresés a weboldalon

Elkezdődött (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdődött (Videó)

2018 június 08 - péntek
A délutáni megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette az Egerszeg Fesztivál záró hétvégéje. A következő napokban kulturális programok, színpadi előadások, kirakodóvásár és több könnyűzenei koncert várja majd az érdeklődőket a zalai megyeszékhelyen.

Az egészen vasárnap késő estig tartó programsorozat nyitányaként térzenével köszöntötték a látogatókat a fúvósok a polgármesteri hivatal előtt. A szervezők azt ígérik, hogy minden korosztály megtalálja majd a számára legkedvesebb elfoglaltságot.

Tompa Gábor – fesztiváligazgató:

Később – az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából – a zalai 47. Honvédzászlóalj hagyományőrzői egy korabeli ágyút is elsütöttek.

Ezt követően a város vezetői a testvérvárosi delegációkkal közösen végigvonultak a főutcán, egészen a Széchényi térig. Itt mások mellett a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt, majd a Zalai Táncegyüttes lépett színpadra. A fesztiválozókat a könnyűzenei koncertek mellett több látványos bemutató is várja. Ismét lesz például kéklámpás felvonulás, de a hagyományos prószafesztivál sem marad el.

K.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: