keresés a weboldalon

Elkezdték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdték (Videó)

2017 június 07 - szerda
Megkezdték a 40 milliárd forintos tesztpálya földmunkáit. Az első ütem feladatait kedden mutatták be az újságíróknak. Az itt elhangzottak szerint az önkormányzat 3 milliárd forintból építi ki a környezet infrastruktúráját.

A munkagépek több héten át a felső 40-50 centiméteres humuszréteget távolítják el. Míg az autóutaknál félméteres bazaltréteget terítenek le, itt közel duplájával számolnak – mondta Vigh László, a tesztpálya miniszteri biztosa.
 
Vigh László és dr. Háry András bemutatták azokat a terveket, ahol jól látható a 300 méter átmérőjű, dinamikus aszfaltpálya. A nagy simaságú felület – méretét és technológiáját tekintve – egyedülálló lesz Európában. Személyautó, busz, tehergépkocsi egyaránt használhatja majd tájékoztatott dr. Háry András, az Autóipari Próbapálya Zala Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A mostani feladatokkal egyidőben elkezdik a fékfelület földmunkáit. A tervek szerint tavaszra kialakítják az úgynevezett Smart City zóna útszakaszait is.  Eközben folyamatosan tárgyalnak a leendő beruházókkal, valamint a pályát bérlő cégekkel. 

M.E./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: