keresés a weboldalon

Elkezdték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elkezdték (Videó)

2017 március 02 - csütörtök
Hat alkalommal várja ebben a félévben is az 55 év felettieket a Senior Akadémia. A szervezők legfőbb célja változatlanul a tudományos igényű ismeretterjesztés. A témákról és az eddigi tapasztalatokról ma az újságírókat is tájékoztatták.

Az elmúlt félévben több, mint 300 hallgatót regisztráltak – tájékoztatott Lambertné Katona Mónika, a BGE GKZ dékánja. A rendezvény népszerűségét jelzi, hogy egy-egy alkalommal kétszáznál is többen ülnek iskolapadba. Az egyetem előadói a turizmust és a fesztiválokat veszik górcső alá. Ők így kívánnak csatlakozni a város ünnepségsorozatához.

Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg elmúlt évét értékelte. Szó esett gazdaság- és kultúrpolitikáról, valamint városfejlesztési tervekről. A szépkorúakat arra biztatta, hogy vegyenek részt minél több programon.

Sokan fontosnak tartják, hogy nyugdíjasként is tájékozódjanak a világ dolgairól. Van, aki már kezdetektől jár az akadémiára. Horváth Gézáné is örömmel vesz részt az előadásokon.

Idén – az idősek kérését teljesítve – az egészség, a társas kapcsolatok, az orvos-beteg kommunikáció és a szépségápolás témakörben várják az érdeklődőket. A félévnyitó előadáson ezúttal Tóth József, az egyetem egykori igazgatója szólt a pénzügyekről, majd az andráshidai civilek és kulturális csoportok mutatkoztak be.

M.E./P.V.B.

 

Tartalom megosztása: