keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Ellenőrzik a buszokat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ellenőrzik a buszokat

2006 február 01 - szerda
Országos rendőrségi akció keretében két napon keresztül személyszállítást végző autóbuszokat ellenőriznek az egyenruhások és a közlekedésfelügyelet munkatársai. Megyénkben – így Zalaegerszegen is – számos helyen „veszik górcső alá” a járműveket.

Kötő Attila, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: az Európai Unió közlekedésrendészeti szerveit tömörítő TISPOL rendelte el ezt az ellenőrzési akciót. Ennek keretében 2006. február 1-én és 2-án reggel 5 óra 30 perctől 16 óráig „vizsgálják” a személyszállítást végző helyi, helyközi, valamint a turistabuszokat. Ellenőrzik például a járművek menetíróit, sebességhatárolókkal kapcsolatos műszereket, biztosításokat, a vezetési és a pihenési idő betartását, de odafigyelnek a túlsúlyos autóbuszokra és a gyorshajtásra is. Az ellenőrzést naponta 15 fő végzi, 10 rendőr és 5 közlekedésfelügyeleti ellenőr.

Megtudtuk, a megye bármely pontján felbukkanhatnak az ellenőrzést végzők, azaz rengeteg helyen vizsgálják meg a buszokat. Kötő Attila hozzátette, a TISPOL már korábban is elrendelt már ehhez hasonló ellenőrzéseket, de a buszokat most először veszik így vizsgálódás alá. (Zala-Lap Kft., P. Sz.)

Tartalom megosztása: