keresés a weboldalon

Éllovasok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Éllovasok (Videó)

2017 február 15 - szerda
A város legnagyobb adózóit köszöntötte Balaicz Zoltán szerdán a Díszteremben. A polgármester a rendezvényen hangsúlyozta: ezeknek a cégeknek és vállalkozásoknak köszönhető, hogy az önkormányzat tavaly több fejlesztést is elindíthatott.

Zalaegerszegen 2015-ben 1800, 2016-ban pedig 1300 új munkahely jött létre – emlékeztetett Balaicz Zoltán. Mint mondta, az önkormányzat célja, hogy idén további 1200 főt foglalkoztassanak, melynek következtében csökken majd az álláskeresők száma.

A találkozón 25 cég vehetett részt. Köztük a Forest Hungary Kft., amely jelenleg közel 120 embert foglalkoztat- mondta Dóra János ügyvezető igazgató.

Oklevelet vehetett át Czirkl György is, aki az Edelmann Hungary Zrt. vezérigazgatója. A nyomdaiparban tevékenykedő német cég 2015-ben létesült Zalaegerszegen. Mára már több mint félszázan dolgoznak itt.

Mint elhangzott, a tervek szerint májusban teszik le az európai szinten egyedülálló járműipari tesztpálya alapkövét. Várhatóan idén már a logisztikai központ is működni fog. A területi TOP programban 2020-ig Zalaegerszeg önkormányzata 16,8 milliárd forintot költhet el. A Modern Városok Programnak köszönhetően pedig további fejlesztések várhatók. Köztük- a vállalkozásokat is érintő – a 2×2 sávos gyorsforgalmi út megépítése.

N.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: