keresés a weboldalon

Elődöntőben a ZTE NKK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elődöntőben a ZTE NKK

2018 április 12 - csütörtök
Parádés mérkőzésen jutott a legjobb négy közé a ZTE NKK a női kosárlabda NB I rájátszásában.

A női kosárlabda bajnokság utolsó negyeddöntőjében, a ZTE NKK az Aluinvent DVTK páros csatában a harmadik mérkőzésnek kellett döntenie az elődöntőbe jutásról. Mindkét együttes hozta a hazai mérkőzését és így a pályaelőnnyel bíró zalaiak otthonában dőlt el a továbbjutó kiléte.

A találkozót jobban kezdték a vendégek, de a ZTE rendezte sorait és az első negyedben még vezetett. A második negyedben viszont teljesen összezuhantak a hazaiak és a remekül védekező és támadó miskolciak szinte átgázoltak rajtuk. A vendégek 25-6-ra nyerték a játékrészt és 16 pontos előnnyel mehettek nagyszünetre. A félidőben Gáspár Dávid az öltözőben rendbe tette a fejeket, mert a folytatásra egy sokkal harcosabb és pontosabb ZTE NKK jött ki a parkettre.

 

Feljavult a hazaiak védekezése, ami teljesen kizökkentette a DVTK a ritmusából. Fokozatosan dolgozta le hátrányát a hazai csapat és a negyed végén Gáspár-Szalay Virág büntetőjével két pontra zárkóztak. A záró negyed elején úgy tűnt sikerül átlépni az árnyékát a vendégeknek, de Koizar és Parker tett róla, hogy ne legyen így. A 33. percben egyenlített a ZTE NKK, majd pillanatok alatt hét pontos előnyre tettek szert. A vendégek mestere hiába kért kétszer egymásután is időt, az addigra extázisban játszó zalaiakat nem tudta már kizökkenteni. Az utolsó két percben mindent megpróbált a DVTK, a Parker remek blokkjai és pontjai végleg eldöntötték a mérkőzést. A ZTE NKK 66-59-re nyert végül egy fantasztikus mérkőzésen és megérdemelten jutott az elődöntőbe. Meg kell említenünk, hogy női mérkőzéseken ritkán látható szurkolást kaptak a lányok a férfi csapat tagjaitól is!

A ZTE NKK legutóbb 2011-ben jutott elődöntőbe, akkor a Bencze Tamás irányította Szeged ellen bronzérmet szereztek. A z elődöntőben az alapszakasz győztes Szekszárd lesz az ellenfél. Az első találkozót szombaton 18 órától rendezik Szekszárdon, majd a másodikat jövő szerdán 17.30-tól Zalaegerszegen.

Tartalom megosztása: