keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Előkerült a Mikulás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Előkerült a Mikulás

2005 január 19 - szerda
Kihirdették a SZITA Ifjúsági Iroda által szervezett „A Mikulás rejtélyes eltűnése” című internetes kalandjáték végereményét, melyen végül a Ganz-Munkácsy iskola egyik csapat végzett az élen.
A versenyt a zalaegerszegi és a testvárvárosaiban élő középiskolások számára hirdették meg, melyre összesen huszonhét, ötfős csapat nevezett be.

Uzoni Szilviától, a kalandjáték egyik szervezőjétől megtudtuk: a versengés 2004. december 6-án indult és a fiataloknak négy napon keresztül küldték e-mailben a játékos, vicces feladatokat. A győzelmet az a csapat szerezte meg, amely a tizenhat feladványt a leggyorsabban teljesítette. A képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára a Ganz-Munkácsy iskola „Goblin” nevű „alakulata” állhatott, megelőzve a Ganz-Munkácsy másik csapatát, valamint a lendvai kéttannyelvű szakközépiskola és a Zrínyi gimnázium fiataljait. A szervezők az első négy helyezett csapatot díjazták, akik könyv és CD-vásárlási utalványt, valamint Aquacity belépőket vihettek haza.

A verseny – amelynek legfőbb célja a közösségek összekovácsolása volt – nagy sikert aratott a diákok körében, ezért tavasszal, vagy nyáron újra szeretnék meghirdetni a játékot. A mostani felhívásra ezúttal a zalaegerszegi tanulók mellett marli, lendvai és klagenfurti középiskolások kapcsolódtak be a programba.

Tartalom megosztása: