keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Előkészületek a kézilabda EB-re

Zalaegerszeg címer
Hírek

Előkészületek a kézilabda EB-re

2004 szeptember 10 - péntek
A decemberben megrendezésre kerülő női kézilabda Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek egyik házigazdája Zalaegerszeg. Az EB kezdéséig bő három hónap van hátra. Érthető, hogy a zalai megyeszékhelyen a szervezőbizottság már hetente ülésezik. Józsi György, a sportiroda vezetője, a bizottság elnöke elmondta, hogy megkezdődött a Városi Sportcsarnok felújítása.

A munkálatok során a szociális helyiségek felújítása, és az elektromos hálózat kiépítése is megvalósul. Sajtószobát építenek, valamint internetes hálózatot is létesítenek a csarnokban. Az EB-re elkészül mintegy 30-40 férőhelyes sajtóhely. Számozott ülőhelyeket alakítanak ki a Városi Sportcsarnokban. Az ülőhelyek 10, az állók 8 euróba kerülnek.
A csapatok az eredeti tervnél hosszabb időt töltenek Zalaegerszegen, így a rendezvény költségvetése 2 millió forinttal megnövekszik. Az egerszegi csoport az itt szereplő csapatok miatt (Szlovénia, Szerbia és Montenegró, Oroszország, Horvátország) kiemelt biztosítást igényel, ami szintén növeli az egerszegi csoport költségvetését.
Újdonság az is, hogy a Magyar Rádió valamennyi EB-helyszínt egynapos műsor keretében mutatja be. Erre a napra Zalaegerszegre kézilabdatornát kívánnak szervezni a rendezők.
A Városi Sportcsarnokban, december 6-án kezdik meg a pálya építését. Az EB idejére speciális borítást kap a Városi Sportcsarnok küzdőtere. A csapatok december 8-án érkeznek Zalaegerszegre. A csoportmérkőzések egy nappal később az Oroszország-Szlovénia mérkőzéssel kezdődnek, és december 12-én a Szlovénia-Horvátország találkozóval zárulnak.

Tartalom megosztása: