keresés a weboldalon

Először fogadtuk Jézust a szívünkbe – A Mindszenty-iskola 3.a osztályosainak vallomásai az első szentáldozásról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Először fogadtuk Jézust a szívünkbe – A Mindszenty-iskola 3.a osztályosainak vallomásai az első szentáldozásról

2014 október 27 - hétfő
„Nagyon sokat készültünk az elsőáldozásunk napjára. Az ünnep előtti pénteken volt az első szentgyónásunk. Előtte nagyon izgultam. Annyira vártam, hogy megtisztuljon a lelkem, és találkozzak a bűnbocsátó Jézussal. Miután sorra kerültem, remegő lábakkal térdeltem le, majd köszöntem. Nagyon lelkesen elmondtam mindent László atyának. Éreztem, ahogy Jézus a szívemet söpri. Mikor az Úr Jézus megbocsátott nekem, köszöntem, és kiléptem a gyóntatószékből. Ezer tonnás kő esett le a szívemről. Letérdeltem a térdeplőre, és elvégeztem az elégtételt. Aztán, amikor már mindenki végzett a gyónással, kimentünk az osztállyal a Mária-szoborhoz, hogy elégessük a bűneinket, amiket a gyónás előtt egy papírra írtunk. A tűz lángja az ég felé, Jézus felé szállt.”

„A gyónás után úgy éreztem, mintha egy kis bűntelen angyalka lennék. Barátaimmal egész nap azt mondogattuk: Bűntelenkék vagyunk!”

„Szombaton törekedtem rá, hogy ne kövessek el semmi bűnt. Majd elérkezett a szent nap, az elsőáldozásunk napja. Reggel olyan vidám voltam, hogy azt ki sem lehet fejezni. Énekelve, gyertyával a kezünkben vonultunk be a kápolnába. A szentmisén nagyon szépen próbáltunk énekelni, és amikor elmondtuk a fogadalomtételt, csak úgy zengett a kápolna. Mindenki olyan szépen összetette a kezét, ennek Jézus nagyon örülhetett. Elérkezett a szent perc. Már csak pár másodperc volt hátra, hogy Jézus odaérjen hozzám. Ekkor mély gondolatba szédült a szívem. Sikerült megszüntetni mindazt, ami nem szent dolog.  Amikor magamhoz vettem a Szentostyát, a szívem táján nagy boldogságot éreztem. Ezt a ragyogó percet szavakkal ki sem lehet fejezni, nagyon dobogott a szívem, és … és én már Jézus követője lettem. Éreztem, hogy Mária, Jézus anyja is ott volt velünk ezen az ünnepen.”

„Nagyon jó érzés, hogy ezentúl minden misén mehetek áldozni, újra meg újra szent pillanatokat élhetek át, még jobban érezhetem Jézus nagy szeretetét a szentmisében.  Az is jó, hogy mindig van valahol szentmise, és áldozni is lehet. Elsőáldozás után még nagyobbnak érzem az „égi ajándékot”!”

„A legjobb barátom Jézus, Őt szeretném követni.  Mária, Jézus édesanyja, most ideállok eléd, hogy Neked és Szent Fiadnak fohászt mondjak. Mária, kérlek, segíts jónak lenni, mint Te voltál. Jézusom, nagyon szeretlek Téged, nagyon bánom azt, amit Veled tettem. Kérlek, bocsásd meg bűneimet, és engedd, hogy bejussak az örök dicsőségbe, a Te országodba! Mária, Jézus szeretlek titeket!”

Péter Eszter, Ravadics Agata, Kiss Barnabás, Kiss Levente, Deák Róza, Kóbor Petra, Nyári Dávid, Tóth-Payet Elisabeth, Jónás Gerda, Komády Márton, Paksa Rebeka, Schneider Dávid, Hadri Barnabás (3.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: