keresés a weboldalon

Első felkészülési mérkőzésén nyert a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Első felkészülési mérkőzésén nyert a ZTE KK

2016 szeptember 08 - csütörtök
Rengetegen voltak kíváncsiak a Zalakerámia ZTE KK első hivatalos felkészülési mérkőzésére kedden a Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél az újonc Vasas Budapest csapata volt, akik a Jászberényből érkező rutinos játékossal, Horváth Ákossal és kettő légióssal felvértezve, no meg sok fiatallal érkeztek Zalaegerszegre.

A vendégek igazolták jó hírüket (az előző mérkőzésükön megverték a Paksot) és harcosan kezdték a találkozót. Az első negyed azt hozta, amit az első mérkőzésnek kell mutatnia – pontatlanságot, technikai hibákat. A fővárosiak céloztak pontosabban és vezettek is az első játékrész végén. A második negyedben valamivel pontosabban játszottak a zalaiak és átvették az irányítást és a vezetést is, de a félidőre döntetlen állással mehettek a csapatok. A harmadik negyedtől egy harcosabb és pontosabb ZTE-t láthatott a közönség. Ubilla jó mozgatta a csapatot és Szabó remekül célzott., de mindenki odatette magát mind védekezésben, mind támadásban. Fokozatosan nőtt a ZTE előnye és a vége 16 pontos- 89-73-asgyőzelem lett. A légiósok jól mutatkoztak be, de főleg Szabó Zsolt játéka volt kiemelkedő. Bencze Tamás vezetőedző szerint a találkozó remekül szolgálta a felkészülést, hiszen láthatta min kell még csiszolni, dolgozni. Tulajdonképpen mindenen, de ez most másodlagos volt, hiszen hosszú idő után újra láthatták kedvenceinket a szurkolók a zalaegerszegi Sportcsarnokban.

A kék-fehérek szeptember 9-10-én Fürstenfeldben egy négycsapatos tornán vesznek rést, ahol a házigazda BSC Raiffeisen Panthers Fürstenfeld, a Redwell Gunners Oberwart és a Falco KC Szombathely vesz részt a zalaiak mellett.

-i-

Tartalom megosztása: