keresés a weboldalon

Elsőáldozásom

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elsőáldozásom

2013 november 08 - péntek
Azért szeretnék erről az ünnepről írni, mert ez a nap nekünk, szüleinknek, nagyszüleinknek nagyon sokáig emlékezetes lesz.

Az elsőáldozásra a felkészülés évekig tart. Az iskolában elsőtől fogva hittanosok vagyunk. Örültünk, hogy helyben vannak a foglalkozások, és nem kell eljárnunk máshova. A hittanórákon a tanulás mellett sokat játszottunk Judit nénivel. Beszélgettünk Jézusról, cselekedeteiről, tanításairól. Megtanultuk a tízparancsolatot és a gyerekeknek szóló imádságokat. Szorgalmasan jártunk a vasárnapi misére. Ebben az évben szüleinknek is volt foglalkozás.

Aztán eljött a nagy nap. Előtte szombaton átestünk az első szentgyónáson. Judit nénitől kaptunk segítséget, egy lelki tükröt. Ez segített átgondolni bűneinket. Leírtuk egy kis papírra, amit a gyónás után a kályhában elégettünk. Vasárnap a szentmise rólunk, elsőáldozókról szólt. Minden ének és ima értünk volt, szüleink is fogadalmat tettek, és megtörtént az első szentáldozásunk. A mise után a Ferences-kertben szüleink megvendégeltek bennünket sütivel, üdítővel.

Az ottani közös játék, beszélgetés után családi körben ünnepeltünk. Sok fénykép készült rólunk, ezeket majd szívesen nézegetjük.

Lakat Petra 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: