keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Elsősegélynyújtó verseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elsősegélynyújtó verseny

2005 április 26 - kedd
Általános és középiskolások részére szervezett városi elsősegélynyújtó versenyt a Magyar Vöröskereszt Zalaegerszegi Szervezete a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.Benkő Lászlóné, a szervezet városi titkára elmondta: összesen hat iskola – három általános és három középiskola – csapata mérte össze tudását, ahol a fiataloknak a korábban elsajátított elsősegélynyújtási ismereteikből adtak számot.

A megmérettetésen a diákoknak négy, az iskolában kijelölt gyakorlati és egy elméleti helyszínen kellett teljesíteniük a feladatokat, ahol a szakemberekből álló zsűritagok a segítségnyújtást, valamint a csapatmunkát díjazták pontokkal. Az egyes állomásokon illusztrált baleseti helyszíneken láttak el sérülteket a tanulók, így találkoztak égési sérülttel, eszméletlen motorossal és bepánikolt beteggel. Az ötfős csapatok közül végül egy általános és középiskolás gárda juott tovább az egerszegi megyei döntőre, ahol a területi győztesek mérkőznek meg egymással.

Mint megtudtuk, már az 1950-es évektől szerveznek efféle versenyeket a diákoknak, melynek az a legfőbb célja, hogy a fiatalok jártasságot szerezzenek az elsősegélynyújtásban, így ha később szükséges, akkor ezt a mindennapi életben is használni tudják.

Tartalom megosztása: