keresés a weboldalon

Elsősegélynyújtó verseny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Elsősegélynyújtó verseny

2016 május 10 - kedd
A Magyar Vöröskereszt idén 45.alkalommal rendezte meg országos elsősegélynyújtó versenyét. A városi döntőre április 6-án a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban került sor. Az induló csapatok előzetes feladatokat kaptak. Fel kellett készülni többek között sebek ellátásából, újraélesztésből, mentőhívásból.

A mi csapatunk általános iskolás kategóriában nevezett. Két elméleti és négy gyakorlati feladat megoldása várt ránk. Az elméleti feladatok totók voltak. Az egyik a Vöröskereszt történetéről, a másik az elsősegélynyújtásról szólt.

A gyakorlati feladatok nehezebbnek bizonyultak. Az egyik helyszínen egy kismama és a csecsemője lett rosszul. A kisbabát újra kellett éleszteni, az anyuka pedig epilepsziás rohamot kapott. A másik helyszínen egy színjátszókör próbáján lettek rosszul a szereplők. Az űrhajóst játszó lány klinikai halált halt, egy másik szereplő égési sérüléseket szenvedett. Volt olyan feladat, ahol a kémiaórán sósavat itató diákot és a vele ott tartózkodó társait kellett ellátni. Közben a mosdóban is történtek rosszullétek.

Az eredményhirdetésen mind a 18 résztvevő csapatot megdicsérték helytállásáért. Nagyon sok, a mindennapi életben felhasználható tudást gyűjtöttünk össze. Végül a 4. helyezést értük el. Derekas munka volt!

Németh Cintia 8.d
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: