keresés a weboldalon

Élvonalban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Élvonalban (Videó)

2016 július 15 - péntek
Az országban elsőként Zalaegerszegen alakul duális szakképzési központ. A speciális tanműhelyt működtető társaságot a helyi vállalkozások és az önkormányzat közösen hozza létre. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

Fontos a szakképzés megerősítése a zalai megyeszékhelyen. Ezt szolgálja az ösztöndíj bevezetése és a mostani beruházás is – hangzott el a sajtótájékoztatón. A tanműhely egyelőre ideiglenesen a régi nyomda épületében kap helyet – mondta Vadvári Tibor alpolgármester.

Kezdetben a gépészeti jellegű szakmákra összpontosítanak. Ennek megfelelően első évfolyamos hegesztő és forgácsoló diákokat képeznek majd. A központ működését a vállalkozások gépek, berendezések és különböző megrendelések biztosításával segítik – tette hozzá az alpolgármester.


Mint elhangzott, a központ egyik előnye, hogy segíti azokat a cégeket, melyek nem tudnak foglalkoztatni diákokat. Ők ezzel a társasággal együttműködve – megrendelésekkel és szakmai gyakorlattal segítve – vesznek részt a duális szakképző centrum munkájában.

N.D./Cs.M.

Tartalom megosztása: