keresés a weboldalon

Emelkedett a színvonal a városi-megyei kosárlabda bajnokságban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emelkedett a színvonal a városi-megyei kosárlabda bajnokságban

2016 június 08 - szerda
A 2015-16-os, összevont városi-megyei kosárlabda bajnokságba 12 csapat nevezett. A Versenykiírásban meghatározott menetrend szerint zajlott a bajnokság, oda-visszavágó alapon játszottak a csapatok, majd a kialakult sorrend alapján alsó- és felsőházi rájátszás következett. Kiélezett küzdelmek után következett a döntő, melybe a tavalyi győztes Egerszeg Air Craft és a ZTE KK U21 korosztályos csapatai jutottak.

Változatos, szoros, időnként feszült hangulatú két mérkőzésen az évek óta az NB-I es csapattal készülő két, illetve NB-II-ben edződő több játékossal felálló ZTE nyerte a páros csatát. Az eredményhirdetésen különdíjakat is osztottak. A legtöbb pontot – az elmúlt öt évhez hasonlóan – Verein Ádám, a Lenti TE játékosa, míg a legtöbb 3 pontost Tóth Olivér, az EAC gól gyárosa dobta az ellenfelek gyűrűjébe. A csapatok szavazatai alapján az év játékvezetője címet Németh Csaba kapta.

-Emelkedő színvonal jellemezte az elmúlt szezont, ami köszönhető volt az utánpótlás csapatoknak, ismert, régi kosarasoknak és a minden mérkőzésen magukból maximumot kihozni akaró amatőröknek. A jövőre nézve bíztató, hogy legtöbb csapat jelezte részvételi szándékát a következő évi küzdelmekbe is –tájékoztatott Csizmadia László a Városi Szabadidősport Szövetség Kosárlabda Bizottságának elnöke. A következő idény várhatóan ősszel kezdődik majd és a helyszín sem változik, amely az Ostoros Károly csarnok lesz.

-i-

Tartalom megosztása: