keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Emlékmúzeum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emlékmúzeum (Videó)

2017 január 12 - csütörtök
A kommunizmus áldozataira emlékezve alakítanak ki múzeumot az egykori Kaffka Leánykollégiumban. Az interaktív tárlat korhűen ábrázolja majd az akkori viszonyokat. Az ötlet a zalaegerszegi önkormányzat, a POFOSZ megyei szervezete és az ’56-os Hagyományőrző Egyesület összefogásával valósul meg.

Jelenleg is folynak az átépítési munkálatok a leendő emlékmúzeumban. A szervezetek képviselői eredeti állapotában szeretnék bemutatni a kínzások egykori helyszínét. Két cellát, vallatószobát és előadótermet is kialakítanak a helyiségben. A 33 millió forintos beruházás várhatóan májusban készül.

Tolvaj Márta alpolgármester jelezte azt is, hogy a tárlat a Göcseji Múzeum gondozásába kerül. A szakmai anyagok összeállításában már most nagy segítséget nyújtanak. 

Kiss Bódog Zoltán, a POFOSZ Zala megyei Szervezetének elnöke kéri azokat, akik rendelkeznek az 50-es évek ÁVH-s túlkapásaival, börtönbüntetésekkel, kitelepítésekkel, munkatáborokkal kapcsolatos feljegyzésekkel, és az ’56-os szabadságharcot követő üldöztetés időszakáról szóló bármilyen kordokumentummal, keressék fel a POFOSZ Zala megyei Szervezetét. A hiteles másolatokat leadhatják minden hónap második hétfőjén, az egyesület székházában. További információkat a 06/30 445-3115-ös telefonszámon kérhetnek.

Gy.A. / P.V.B.

Tartalom megosztása: