keresés a weboldalon

Emléktáblát avattak Arany János tiszteletére (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emléktáblát avattak Arany János tiszteletére (Videó)

2017 március 17 - péntek
Felavatták Arany János emléktábláját a róla elnevezett utcában. A magyar irodalom egyik legjelentősebb és legismertebb alakjának tiszteletére készült mű a tűzoltóság épületén kapott helyet. Az alkotást Farkas Ferenc Zalaegerszegért-díjas szobrászművész készítette.

Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány 2005 és 2010 között – önkormányzati támogatás mellett – 16 domborművet avatott a megyeszékhelyen. Több év kihagyás után idén folytatják ezt a kezdeményezést, ily módon állítva emléket a nagy elődöknek – emlékeztetett dr. Gyimesi Endre, a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Farkas Ferenc Zalaegerszegért-díjas szobrászművész többször készített már ilyen és ehhez hasonló táblát. A mostani különlegesnek számít azért, mert Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából készült.

A felavatott alkotás hamarosan lekerül a tűzoltólaktanya épületéről. A közeljövőben ugyanis a környéken jelentős fejlesztések kezdődnek – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A hagyományt folytatva idén még avatnak emléktáblákat. Így tisztelegve azok előtt, akik a zalai megyeszékhely életében meghatározó szerepet játszottak.

V.D./Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: