keresés a weboldalon

Emléktúra (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Emléktúra (Videó)

2016 október 06 - csütörtök
Emléktúrát szervezett az Életet az Éveknek Szövetség Zala megyei Szervezete a gyaloglás világnapja alkalmából. A korábbi, nemrégiben elhunyt megyei elnök Boda László tiszteletére rendezett sétán közel százan vettek részt.

Magyarország 1999-ben csatlakozott ehhez a világnaphoz. Zalaegerszegen is volt már példa hasonló túrára, de az Idősügyi Tanács első alkalommal társult a kezdeményezéshez.

– Boda László a megyei idősügyi tanács elnökeként nagyon sokat tett a megyei és városi idősekért. Ezzel az emléktúrával szeretnénk a hálánkat kifejezni és emlékezni rá – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Balaicz Zoltán és a városvezetés is nagyra értékeli, hogy a nemzedékek kézfogása jegyében szervezett rendezvényeken egyre több szépkorú vesz részt. Többek között kulturális- és sportvetélkedőkkel várják ennek a korosztálynak a képviselőit.

Dr. Kocsis Gyula, az Életet az Éveknek Zala Megyei Szervezet elnöke kiemelte: a gyalogtúra célja, hogy megmozgassa és összehozza az idős embereket, akik láthatóan partnerek minden nekik szervezett programban. Példaértékűnek tartja azt is, hogy az önkormányzat kiemelten kezeli az idősügyet Zalaegerszegen.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: