keresés a weboldalon

„Énekelj, hogy ne sírj”

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Énekelj, hogy ne sírj”

2010 november 19 - péntek
Jótékony koncertet adtak a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei a Devecseri Zeneiskola támogatására. A másfél órás hangverseny 105 ezer forint bevétellel zárult.

A két intézmény közötti kapcsolat nem újkeletű, főként a trombita versenyek alkalmával szoktak egymás művészeti munkájára rálátni, mondta köszöntőjében Győrffyné Könczöl Tímea, az egerszegi intézmény igazgatója.

– A Devecseri Zeneiskola, bár kisebb, mint a miénk, de minőségi oktatást folytat. Az intézmény épületét nem érte iszap, és jelenleg átmeneti otthonként is szolgál a rászoruló családoknak. Viszont sok növendéknek károsodott a hangszere – ismertette az igazgatónő a devecseriek tájékoztatását arra nézve, hogy a zalaegerszegiek miben tudnának segíteni.

A koncert könnyű zenével indult. Herold Barnabás: Életfa című dalát adta elő a szerző (ének és szaxofon), egykori és jelenlegi zeneiskolás növendékek közreműködésével. Ezt a segítségnyújtásról szóló dalt Barnabás egy nemzetközi pályázatra írta, majd az iszapkárosultaknak ajánlotta fel.

A produkció után hangszeres szólisták, a Con Fuocco kamaraegyüttes, az intézmény énekkara Ladvenicza Éva karnaggyal és a fúvószenekar Vörös István vezényletével lépett színpadra. Ez utóbbi pergős előadása biztosította az emelkedett hangulatú hangverseny könnyed zárását. Az est műsorvezetője, hangszeres és énekes közreműködője Pánczél Kristóf volt.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: