keresés a weboldalon

Énekeltünk a város napján

Zalaegerszeg címer
Hírek

Énekeltünk a város napján

2016 május 29 - vasárnap
Idén 131 éve, hogy Zalaegerszeget rendezett tanácsú várossá nyilvánították. Ennek emlékére május 13-án ünnepeljük a város napját.

Ekkor kezdődött az Egerszeg Fesztivál is, amely, a korábbi évektől eltérően egy hónapos rendezvénysorozat lett. Ezen a pénteken mi is részeseivé váltunk az ünnepi eseményeknek.

Iskolánk Sakkpalota-programjáról már tudósítottunk korábban. Azon az ünnepségen hangzott el a „Cikkcakk sakk” című dal, amely nagy sikert aratott. Bevallom, mi, énekkarosok is szívesen énekeljük újra meg újra, hiszen játékos, vidám, s éneklés közben ritmusra mozgunk, a kezünkkel, szemünkkel is kísérjük dalunkat.

Így jött a felkérés, hogy ezen a péntek délelőttön, Szabolcs Péter szobrászművész „Sakkozók” című alkotásának avatóján is adjuk elő a „sakkos” éneket. A kórus vezetőjével, Vaski Tiborné, Jutka nénivel útnak indultunk a Dísz tér felé. Nagyon sokan állták körül az akkor még lepellel borított szobrot. Mi is kíváncsian vártuk, milyen is lett a mű. Az alkotó elmondta: ő is nagy híve e játéknak, s a városban szintén hagyománya van a sakknak, ezért kapott ilyen témájú szoborra felkérést.

A szobrot az elsők között csodálhattuk meg. Fantasztikus a két alak, amint játszanak. S akinek kedve támad, a szomszédos asztalnál maga is sakkozhat ellenfelével.

Öröm, hogy énekünkkel színesebbé varázsolhattuk ezt a délelőttöt. Végül mindannyian gratulációkkal és ajándékcsomaggal tértünk vissza a suliba.

Fotók: Pezzetta Umberto; zaol.hu

Szakonyi Karolina 8.c
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: