keresés a weboldalon

Energetikai korszerűsítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Energetikai korszerűsítés (Videó)

2015 október 06 - kedd
300 millió forint uniós támogatással újul meg több oktatási intézmény a városban. Az Ady Endre és a Kölcsey gimnázium mellett a Landorhegyi Integrált Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése ezen a héten kezdődött el.

Az 50 éves Landorhegyi óvodában már időszerű volt a felújítás. Az intézmény homlokzatát hőszigetelik és kicserélik a nyílászárókat is, melynek következtében az épület energetikai besorolása kedvezőbb lesz. A tagóvoda vezetője Kása Istvánné azt mondta, régi álmuk válik valóra ezzel a beruházással.

Hétfőn kezdődött a felújítás a Kölcsey Gimnáziumban is. Az intézményben 1987 óta nem volt energetikai felújítás.

Az épületen többek között nyílászárókat cserének, és hőszigetelik a homlokzatot – tudtuk meg Szűcs Gergelytől, az iskola igazgatójától.

A beruházástól az önkormányzat a következő években több millió forint megtakarítást remél. Az iskolák és óvodák épületeinek karbantartása ugyanis a város feladata – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

Az önkormányzat az európai uniós pályázatnak köszönhetően összesen 300 millió forintot fordíthat a 3 intézmény a felújításra. A rekonstrukciók várhatóan november végéig befejeződnek.

DZsu/I.G.

Tartalom megosztása: