keresés a weboldalon

EP-választások (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

EP-választások (Videó)

2019 május 27 - hétfő
Az országos átlagnál is többen mentek el szavazni vasárnap Zalaegerszegen. Reggel 6 és este 7 óra között lehetett voksolni az európai parlamentbe képviselőt delegáló pártok listáira. A zalai megyeszékhelyen rendben lezajlott a választás, rendkívüli esemény nem történt.

Ezúttal is a Petőfi Sándor Általános Iskolába várták a legtöbb választópolgárt vasárnap. Itt adhatták le voksukat a 16-os és a 18-as szavazókörhöz tartozók, valamint azok is, akik bár nem rendelkeznek zalaegerszegi lakhellyel, ide kérték átjelentkezésüket. A Hevesi Sándor Színház több művésze is ezt az utat választotta.

Lengyel Noémi:

Voltak olyanok, akik most szavaztak életükben először. Ők ajándékot is kaptak a szavazatszámláló bizottságok tagjaitól.

Pásztori Teodóra:

Nem kellett lemondaniuk szavazati jogukról azoknak sem, akik betegségük, vagy egyéb akadályoztatásuk miatt nem tudtak eljutni a szavazóhelyiségekbe. Előzetes igénybejelentésük alapján mozgóurnát vittek hozzájuk.

Kurucz Istvánné mindkét csípőjét műtötték. Nehezen jár. Egy évvel ezelőtt és most is kérte a mozgóurnát.

Kurucz Istvánné:

A szavazóhelyiségek 19 óráig tartottak nyitva. Ezt követően felbontották az urnákat, majd megkezdték a szavazólapok összesítését a bizottságok tagjai. A nap a Helyi Választási Irodában zárult. Valamennyi szavazókörből oda szállították a dokumentumokat.

dr. Kovács Gábor – vezető, Helyi Választási Iroda:

Zalaegerszegen a 46 ezer 805 választópolgár 47,88 százaléka adta le voksát a május 26-ai EP választáson. A részvételi arány 4 százalékponttal meghaladta az országosat.

F.M./I.G.

Tartalom megosztása: