keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Épített világunk mutatkozott be

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épített világunk mutatkozott be

2005 május 23 - hétfő
Tizenhatodik alkalommal várta az érdeklődőket három napon át a Zalaegerszegi Tavaszi Vásár. A sportcsarnokban és annak környékén megrendezett szakkiállítás idén épített világunkból merítkezett. Míg korábban elsősorban az építőipar képviselői mutatták be kínálatukat, újdonságaikat, ezúttal a kapcsolódó cégek, köztük ingatlanforgalmazók, hitelintézetek, és biztosítók is megjelentek a seregszemlén.

A vásárt dr. Gyimesi Endre polgármester nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a zalaegerszegi a régió legnagyobb tavaszi szakkiállítása, de kitűnik a hasonló rendezvények sorából esztétikai megjelenése, igényessége révén is. Úgy fogalmazott: ha valaki teremt, alkot, meg is kívánja mutatni gondolkodása eredményét. Erre kínál kitűnő lehetőséget a Zalaegerszegi Tavaszi Vásár.
Rámutatott ugyanakkor a polgármester az építőipar jelenlegi szomorú helyzetére. Véleménye szerint, ha szárnyal egy gazdaság, akkor az építőipar is szárnyal, és fordítva. Sajnos Magyarországra jelen pillanatban nem ez a jellemző. Zalaegerszeg önkormányzata ennek ellenére igyekszik munkát adni az építőipar szereplői számára, emelte ki dr. Gyimesi Endre, utalva a folyamatban lévő több milliárdos közműépítésekre.

Az építőipari cégek nehézségei miatt az idei szakkiállítás résztvevőinek száma nem érte el a százat. A hagyományos vásárdíjak kiosztása azonban nem maradt el. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ajándékát ezúttal az Autó Szántó Kft. kapta. Városunk önkormányzata a Cajnko Gázszervíz Kft-nek adományozta a díjat, míg a megyei önkormányzat a Németh-Fa Kft-t jutalmazta meg. A Vásár Kft. idén a Sugár Ajtó-Ablak Kft-t, illetve a Technik-Art Kft-t tűntette ki vásárdíjával.

A kiállítók kínálata mellett nagy érdeklődésre tartott számot a vásári programok sorában a Csodák Palotája, melynek a sportcsarnok kisterme biztosított helyet a Fizika Évének jegyében. Nem maradhattak el a hagyományos szórakoztató műsorok sem. Az idei szakkiállítás sztárvendége a Megasztárból ismert Szabó Leslie volt.

Tartalom megosztása: