keresés a weboldalon

Épül a duális szakképzőközpont (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül a duális szakképzőközpont (Videó)

2020 február 12 - szerda
Zajlik a duális szakképzőközpont 1400 négyzetméteres gyártócsarnokának építése. Az új, modern létesítményben szakmai képzéseket és átképzéseket biztosít majd az önkormányzat. Partnerként a megyei kamara, a támogató iparvállalatok és vállalkozások, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum társul a kezdeményezéshez.

A beruházás a volt Petőfi laktanya parancsnoki épületének helyén készül. A leendő központ célja, hogy a helyi cégek gyorsan és hatékonyan reagáljanak a munkaerőhiány okozta nehézségekre, miközben a diákok úgymond éles környezetben, valós tapasztalatokat szerezhetnek – mondta Balaicz Zoltán polgármester, majd hozzátette:

A programban résztvevő vállalkozások pedig azonnal jól képzett szakembereket tudnak foglalkoztatni. A részletekről Kovács Dezső, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke számolt be.

A projekt összköltsége 646 millió forint. Ennek nagyrészét a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozzák. A tervek szerint az új épületben fémlemezmegmunkáló és alkatrészgyártó üzemcsarnokot alakítanak ki.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: