keresés a weboldalon

Épül a sürgősségi centrum: Hamarosan kész a nyugati szárny

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül a sürgősségi centrum: Hamarosan kész a nyugati szárny

2011 április 02 - szombat
A napokban végeznek a szakemberek az első ütemben tervezett átalakításokkal a zalaegerszegi sürgősségi centrumban. A Zala Megyei Kórház új részlegének építése az év első napjaiban indult. A kivitelezési munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végzi. Bérczesi Tibor, a társaság projekt főmérnöke kalauzolt végig a beruházás helyszínén.

– Az egykori szájsebészeti blokkban indítottuk a munkát január elején. Ez lesz a sürgősségi centrum nyugati szárnya. Azok a betegek érkeznek majd ide, akiket már úgy rendeltek vissza. Rendelők, orvosi szobák és a hozzá tartozó helyiségek kapnak helyet ebben a szárnyban. Április első hetében szeretnénk itt végezni, majd a mostani baleseti ambulancián folytatjuk a munkát – tájékoztatott a főmérnök. – Ha minden a tervek szerint halad, április 18-án tudjuk ott kezdeni az átépítést. Az ambulancia ideiglenesen a nyugati szárnyban működik majd.

Jól halad közben az új, közel 500 négyzetméteres épületrész építése, tudtuk meg Bérczesi Tibortól. Megtörténtek az épület alatti közműkiváltások, elkészült az alapozás, jelenleg a földszint szerkezetépítése folyik.  

A menetközben adódó műszaki problémák ellenére tudja tartani a határidőket a kivitelező. A tervek szerint a nyár elején átadják a kórháznak a 700 millió forintból megvalósuló sürgősségi centrumot.  

– frau –

Tartalom megosztása: