keresés a weboldalon

Épül az új fogyatékos otthon: Nyárra végez a kivitelező

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül az új fogyatékos otthon: Nyárra végez a kivitelező

2011 április 09 - szombat
Jó ütemben halad a fogyatékkal élők új otthonának építése. A Gasparich úti egykori óvodaépületet 68 millió forintos beruházással alakítják át a fogyatékosok céljaira. A munka dandárján már túl van a kivitelező, a következő időszakban a ház külső és belső felöltöztetése történik. Kondékorné Simon Ildikóval, a projekt koordinátorával, és Boronyák Péterrel, a kivitelezést végző Nívódom Kft. ügyvezetőjével jártunk a helyszínen.

– 2010. december 11-én vettük át a munkaterületet. Azóta folyamatosan dolgozunk az építkezésen. Jelenleg is több mint 40 ember végzi a különböző munkálatokat. Jó ütemben haladunk – mondta el elöljáróban a kivitelező. – A bontási munkálatok után megtörténtek a vezetékcserék, új válaszfalakat építettünk, korszerű nyílászárókkal váltottuk fel a régieket, és megtörtént a homlokzat hőszigetelése is. Jelenleg a külső közműépítés zajlik, bent az épületben pedig már több helyen csempéznek a kollégák. Ezt követi majd a külső homlokzatképzés, a szerelvényezés, a padlóburkolatok kialakítása, a festés, valamint az álmennyezet készítése.

Boronyák Péter úgy véli: elkészülnek a megadott határidőre, június 30-án átadják az új fogyatékos otthont az üzemeltetőnek.

A munkálatokat folyamatosan figyelemmel kísérik a polgármesteri hivatal munkatársai. Kondákorné Simon Ildikó elégedett a látottakkal.

– Kötelezettségünk folyamatosan ellenőrizni a munkafolyamatokat. Dokumentálnunk kell a támogató felé a történéseket. Én is úgy látom, hogy jó ütemben folyik a kivitelezés, nem lesz gond a határidőkkel – fogalmaz a projekt koordinátora.

A beruházás a Nyugat-Dunántúli Operatív Program 48 millió forintos támogatásával valósul meg. A Gasparich úti egykori óvodaépületben a fogyatékosok nappali ellátását biztosító 30 férőhely mellett, 10 átmeneti és további 30 bentlakásos ellátás lehetőségét teremti meg az önkormányzat.

F.M.

Tartalom megosztása: