keresés a weboldalon

Épül az új sportcentrum (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épül az új sportcentrum (Videó)

2020 április 22 - szerda
Jól halad a Mindszenty tornacsarnok és vívóterem építése. A beruházás részeként iskolafelújítást is végeznek. A 3,3 milliárd forintos fejlesztést a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend 60 millió forintos önerővel támogatja.

45%-os készültségi szinten, azaz már szerkezetkész állapotban van mindkét épület. Zajlik a nyílászárók beépítése, valamint a hőszigetelés és a homlokzatkialakítás. Ezzel párhuzamosan a külső és belső munkálatok is folyamatosak – tájékoztatott Vigh László országgyűlési képviselő.

A Mindszentyben lassan egy évtizedes álom válik valóra. A több, mint 700 diák számára új lehetőségeket is biztosítanak ezek a létesítmények – mondta Csordás Róbert, a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója.

A sportcentrum ideális helyszíne lesz regionális és országos diákolimpiai versenyeknek. A vívó- és tornacsarnok mellett az iskola Zárda utcai része szintén megújul – tájékoztatott Bali Zoltán alpolgármester.

A fenntartó Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend további bővítést szeretne megvalósítani. Tervezik még egy új épületszárny létrehozását, ahol nyelvi és biológiai termeket alakítanának ki.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: