keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Épülhet a Lidl

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épülhet a Lidl

2005 október 23 - vasárnap
Maratoni közgyűlésen – éjjel fél háromkor ért véget – negyven napirendet tárgyalt a múlt héten a város képviselő-testülete. A zárt ülésen született döntésekről másnapi sajtótájékoztatóján számolt be a város vezetése. Dr. Gyimesi Endre polgármester arról tájékoztatott, hogy a Zalavíz Rt. telephelyének egy része, mintegy két hektár terület értékesítésre kerül, az irodaház kivételével. Amennyiben a város cégének október végi közgyűlése is hozzájárul, Lidl áruház épülhet a területen.

Mivel zárt ülésen tárgyalták az értékesítést, a beruházó kifejezett kérése volt, hogy a vételárat és az egyéb feltételeket ne hozza az önkormányzat nyilvánosságra. A polgármester így csak annyit közölt, az eredeti ajánlathoz képest jóval többet fizetett a Lidl, így nyerte el a pályázatot, amely szerint egy üzletet fog építeni és egyéb más beruházást is megvalósít. A város kérésének megfelelően pedig legalább 40 egerszegi kap majd munkalehetőséget. Dr. Gyimesi Endre utalt rá, a Lidl korábban a ruhagyár területén szeretett volna áruházat építeni, de a területvásárlás meghiúsult. Mivel ragaszkodott a beruházó Zalaegerszeghez és az is szempont volt, hogy a városnak haszna legyen az üzletből, a legnagyobb tulajdonos, az önkormányzat a Zalavíz Rt javaslatára elfogadta az ajánlatot.

Sikeres volt a közgyűlés korábbi döntése, ami alapján a város tiszteletbeli polgárrá fogadhatja a hozzá forduló határon túliakat, akiket egy helybeli polgárnak kell javasolnia. A polgármester elmondta, az első alkalommal 241, döntő többségében marosvásárhelyi lakos élt a lehetőséggel. Az erdélyi városban élők azt kérik az egerszegi önkormányzattól, hogy Marosvásárhelyen adják át az okleveleket. Gondolkodnak azon is, folytatta, hogy a különböző kedvezményeket biztosító Egerszeg kártyát kiterjesztik a tiszteletbeli zalaegerszegi polgárok számára.

Gyutai Csaba alpolgármester arról beszélt, hogy mint ötletgazda büszke arra, hogy a város foglalkoztatáspolitikai szerepének bővítésével újabb lehetőség adódik, és reméli, a Kontakt Kht. munkaerő-kölcsönzésével mintegy 5 százalékkal csökken majd a munkanélküliek száma Zalaegerszegen. Szólt még a középfokú beiskolázásról, valamint az oktatási intézmények kötelező eszközfejlesztéséről szóló előterjesztésről, melyet elfogadott a közgyűlés. (A részletekre lapunk következő számaiban visszatérünk.)

***

Az 56-os Szövetség Országos elnöksége október 22-én kitüntető okleveleket és lyukas emlékzászlókat adott át a budapesti Stefánia Palotában. A közélet tisztasága és a környezeti kultúra javítása terén elért eredményekért 9 önkormányzat kapott elismerést, köztük a zalaegerszegi is. A kitüntetést a város nevében Gyutai Csaba alpolgármester vette át.

Tartalom megosztása: