keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Épülhet az üzletház

Zalaegerszeg címer
Hírek

Épülhet az üzletház

2005 május 03 - kedd
Zalaegerszeg belvárosában, az Ady és Kisfaludy utca sarkán, a közúzalékos parkoló helyén épülő üzletház végleges homlokzati tervét a közelmúltban fogadta el a műszaki bizottság. Ez annyit jelent, hogy az építtető benyújthatja kérelmét az építési engedélyre – tájékoztatta lapunkat Sziráki István városfejlesztési és tervezési osztályvezető.

– Ez már a sokadik terv a homlokzat kialakítására, a vitát az váltotta ki, hogy eddig túlzottan „plaza” jellegűre sikerült, ezért többször visszaadtuk a tervezőnek változtatásra. Kétemeletes épületet alakítanak ki, elvileg a rendezési terv a dupláját is megengedte volna.

Sikerült a beruházóval megértetni, hogy ne legyen ennél magasabb. A zsinagóga épületénél alacsonyabb lesz. Az egész jelenlegi parkoló és az épülő üzletház alatt mélyparkolót alakítanak ki. A földszinten két üzlet és egy bank várja majd a zalaegerszegieket, az első emeleten szintén üzletek kapnak helyet. A második emeleten egy többcélú rendezvényterem, kávézó nyílik majd, és egy nyitott tetőteraszt is kialakítanak. Az év második felében kezdődik meg az építkezés – fogalmazott Sziráki István. 

Tartalom megosztása: