keresés a weboldalon

Erdély képekben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdély képekben (Videó)

2015 október 29 - csütörtök
Tavaly Reményik Sándorról idén Dsida Jenőről készített kiadványt mutatott be a Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla szerzőpáros Zalaegerszegen. A honismereti sorozatot készítő házaspár eddig 40 albumot adott ki, melyek megörökítik Erdély tájait, magyarságát, kultúráját.

Váradi Péter Pál és felesége idén 2 új kötetet adott ki. Egyik a Keleti- Kárpátokat mutatja be, a másik Dsida Jenőnek állít emléket. A mostani könyvbemutatón Váradi Péter Pál fotográfus képeit láthatta a közönség.


A túrákon készített fotókhoz Lőwey Lilla Dsida Jenő verseit illesztette. Férj és feleség közösen járják Erdélyt és a történelmi Magyarország tájait.

Balaicz Zoltán polgármester a kiadványok bemutatóján azt mondta: Zalaegerszeg számára fontosak a határon túli magyar kapcsolatok. Az önkormányzat harmadik alkalommal adott lehetőséget a fotóalbumok bemutatásához.

A Veszprémben élő házaspár azt ígérte: nem ez a fotóalbumuk lesz az utolsó. Tovább járják Erdély tájait azért, hogy felhívják a figyelmet a történelmi Magyarország értékeire.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: