keresés a weboldalon

Erdély szépségei

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdély szépségei

2015 május 28 - csütörtök
Az iskola nyert egy pályázatot, aminek köszönhetően elmehettünk Erdélybe. Május 6-án (kedden) indultunk busszal este 22:00-kor Összesen 50-en voltunk a két sofőrrel együtt.

Szerdán reggel már Erdélybe értünk, délelőtt Nagyváradon és Bánffyhunyadon álltunk meg. Délután elmentünk Parajdra, a sóbányába. Utána megérkeztünk a szállásra, és eldöntötték a tanárok, hogy ki hol alszik, és bepakoltuk a szobába a csomagokat. Aztán elmentünk vacsorázni, és találkoztunk az árvákkal, ugyanis ők osztották a vacsorát. A tanárok beosztották, hogy ki mikor segít a reggeli előkészítésében. Mindenki elment fürödni, és még egy kicsit beszélgetni lefekvés előtt.

Csütörtök reggel a Hornung Peti, Gombos Luca, Vass Dávid, Arnóth Bence és én voltunk soron. 07:30-kor kellett nekünk kelni. 10:00-kor indultunk el. Kora délután elmentünk a Békás-szoroshoz, és ettünk finom sült kolbászt, utána mentünk el a Gyilkos-tóhoz, és ott pedig volt egy kis szabadidő. Méteres kürtöskalácsot ettünk. Utána volt egy meglepetés a gyerekeknek: elmentünk az egyik kalandparkba, nagyon jó volt. Ott a kaland parkban vacsoráztunk, és csak utána mentünk vissza a szállásra.

Pénteken reggeli után mentünk el az 1000 éves határhoz. Utána következett a Nyergestető, ahol 2012-ben a mindszentysek állítottak egy kopjafát. Mi most lecsiszoltuk és lefestettük. Visszamentünk Csomortánba, ahol a falu óvodájának és az iskolájának az udvarán virágokat, facsemetéket, bokrokat ültettünk. Este pedig vacsora után volt a „Ki mit tud?” az árvákkal. A tanárok is felléptek, és szerintem ők voltak a legjobbak. Táncházzal ért véget a nap.

Szombaton reggel elbúcsúztunk az árváktól, és elindultunk hazafelé, de még egy-két helyen megálltunk. Farkaslakán felkerestük Tamási Áron sírját és házát. Kolozsváron megnéztük Mátyás király szülőházát. Utána már indultunk haza, és a buszon volt 13+1 játék, és még a tanárok 12 gyereket kiválasztottak „jófej”-gyereknek, és én is benne voltam. A buszon megnéztük a Lenni vagy nem lenni című filmet.

Nekem nagyon tetszett Erdély, és nagyon jól éreztem magamat, szívesen visszamennék. Szerintem mindenki nagyon jól érezte magát.

Tompa Márta (8.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: