keresés a weboldalon

Erdélyben jártunk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdélyben jártunk

2015 május 31 - vasárnap
Iskolánk évek óra részt vesz az EMMI által támogatott „Határtalanul” pályázatban, melynek keretében a 7. évfolyamos diákok felkereshetik a határokon túli magyarlakta területeket, több napos tanulmányi kirándulás keretében. Ebben a tanévben is a hetedik évfolyam – iskolánkból már a harmadik alkalommal – Erdélyben töltött pár csodálatos napot.

A sok programmal teli kirándulás egyik legélménydúsabb napja a péntek volt, mert azon kívül, hogy megannyi érdekes látnivalóban volt részünk, az est folyamán a Ki Mit Tud?-on bemutathattuk egymásnak és a fogadó gyerekeknek is, amiben jók vagyunk, és természetesen ők is szép műsorral örvendeztettek meg minket.

A napot a Gyimesekben kezdtük, ahol az őrházat néztük meg az ezeréves határnál. Guszti bácsi, a múzeum dolgozója mindenre kiterjedő tájékoztatója jelentette a legfőbb élményt. A régi időkről és a vasútról beszélt sokat. A közeli Rákóczi vár felejthetetlen mindannyiunk számára. Csaknem 100 lépcsőfok megmászása után érkeztünk fel a hegyre, ám a csodálatos panoráma kárpótolt bennünket az átélt „nehézségekért”.

Csoportkép. Buszozás. A Nyergestető volt a következő célállomás, ahol a kopjafakertben megtekintettük a néhány évvel ezelőtt iskolánk diákjai által állított kopjafát, és elénekeltük a Himnuszt.

A „hazafelé” úton élménybeszámolókat tartottunk a buszon. Ez is egy nagy élmény volt! Amikor hazaértünk, két csoportra oszlott a társaság, az egyik virágot ültetett a Kárpátok őre szobornál Csomortánban, a másik pedig hegyet mászni ment, nem is akárhova, hanem a csiksomlyói búcsú fő helyszínére!

Nem volt sok időnk, mert szerettük volna nyugodtan elkölteni a vacsorát, hogy aztán a Ki Mit Tud?-on jól szerepeljünk, hisz ezt a programot már mindenki nagyon várta. Változatosra sikerült a műsor, hisz voltak táncos és zenei produkciók, különleges színházi előadások. Egyszóval tehetséges gyerekek szereztek nagyszerű élményt egymásnak és mindenkinek, vendégeknek és az árvaház lakóinak egyaránt.

Fontos volt számunkra ez a kirándulás, mert megismerhettük a régi, nagy Magyarország egyik, talán legszebb részét, ahol máig él a magyar nyelv és a magyar kultúra.

Pezzetta Lujza (7.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: