keresés a weboldalon

Erdélyben ünnepelnek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdélyben ünnepelnek

2010 március 11 - csütörtök
Nemes feladat vár a Széchenyi tagiskola fiúkórusára. Az erdélyi Barót városában (Kovászna megye) lépnek fel a nemzeti ünnep kapcsán. Katonadalokkal örvendeztetik meg hat napos kint létük alatt a határon túli magyarokat. A kórus érdekessége, hogy megalakulásukat, a sok szerencsés egybeesés mellett, éppen az erdélyi felkérésnek köszönhetik. Bár a Deák székhelyiskolában Helikon-díjas leánykar működik, fiúkórussal eddig nem büszkélkedhetett az intézmény.

Bubits Róbertné énektanárnő régi álma volt, hogy fiúkórust vezethessen. A 10-11. évfolyamos építész fiúk hamar feltűntek szép hangjukkal és lelkes hozzáállásukkal. Tóth László mérnök-tanár pedig számos erdélyi kapcsolattal bír, rajta keresztül érkezett a felkérés. Ezután már nem volt más hátra, mint a 14 fős csoportnak (Kiss Róbert szólistával) rendszeresen próbára járni.

A siker, a könnyes meghatottság és a szép barátságok születése nem is maradt el. De nemcsak diákszintű kapcsolatok épültek, ezért tavaly a város napján delegáció érkezett városunkba Barótról is. Természetes, hogy nagy az izgalom az érintettek körében és a fiúk alig várják, hogy március 12-én ismét útra kelhessenek.

A programot a megyei és városi önkormányzat, valamint a Rákóczi Alapítvány támogatta.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: