keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Erdélyi és zalaegerszegi gyerekek nyaralnak együtt

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdélyi és zalaegerszegi gyerekek nyaralnak együtt

2005 augusztus 04 - csütörtök
Marosvásárhelyi, nyárádselyei és zalaegerszegi gyerekek töltik együtt a szünidő egy részét az Egervári várkastélyban. A magyar kultúra és hagyományok megismertetése jegyében zajló tábort a Zalaegerszeg-Marosvásárhely Baráti Társaság szervezte azzal a legfőbb céllal, hogy a felnőttek mellett a gyerekek is megismerjék egymást, s majd tovább vigyék a jó kapcsolatot.

Az erdélyi diákok többsége még nem járt hazánkban, éppen ezért nagy érdeklődéssel tekintettek az egyhetes tábor elé. Nem kellett csalódniuk. Vendéglátóik mindent megtettek annak érdekében, hogy jól érezzék magukat, és új ismeretekkel gazdagodjanak.

Az első napon Egervárral ismerkedetek a 6-14 éves gyerekek, majd tegnap Zalaegerszeget vették birtokukba. Ellátogattak a falumúzeumba, ahol kézműves foglalkozásokon vettek részt. Ugyancsak nagy tetszést aratott körükben az AquaCity, melyhez hasonló létesítménnyel – mint mondták – még nem találkoztak.

A városházán Gyutai Csaba alpolgármester is köszöntötte a gyerekeket, akik ezt követően Zalaegerszeg belvárosának nevezetességeit tekintették meg. A tábor hátralévő napjaiban az Őrségbe kirándulnak az erdélyi diákok, Horváth Károly pedig a zalai népzene világába kalauzolja őket.

Tartalom megosztása: