keresés a weboldalon

Erdélyi vendég (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdélyi vendég (Videó)

2015 december 15 - kedd
Gróf Bethlen István volt Balaicz Zoltánné beszélgetőpartnere a Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület első közös rendezvényén hétfő este a Városi Hangverseny– és Kiállítóteremben. A résztvevők arra a kérdésre is választ kaptak, mit jelent 2015-ben grófnak lenni.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében utalt arra, hogy Zalaegerszegen az utóbbi időben több lokálpatrióta civil szervezet alakult. A három egyesület most úgy döntött, hogy egy erdélyi magyar polgárt hívnak meg évzáró rendezvényükre.

Balaicz Zoltánné, a Zalaegerszegi Női Szalon elnöke beszélgetett gróf Bethlen Istvánnal.

Gróf Bethlen István, a Magyar Páneurópai Unió volt elnöke erdélyi főnemesi családból származik, 20 éves kora óta önkéntes segítőként tagja a Máltai Szeretetszolgálatnak. Figyelme évtizedek óta kiterjed az Európai Unió, ezen belül Magyarország sorsának alakulására.

Gróf Bethlen István beszélt még arról, hogy a gróf megnevezés ma már nem címet és rangot jelent, hanem a név részévé vált. Ennek ellenére rengeteg kötelezettséget és terhet jelent még ma is. Ezzel együtt örül, hogy ekkora érdeklődés mellett vitathatja meg a számára fontos témákat.

Gy.A./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: