keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Erdélyi vendégek Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdélyi vendégek Egerszegen

2006 február 03 - péntek
Hivatalvezetőkből, városi tanácsosokból, vállalkozókból, valamint gazdasági vezetőkből álló 15 fős marosvásárhelyi küldöttség látogatott Zalaegerszegre. A zalai megyeszékhely testvérvárosából érkező vendégek egyebek mellett bepillantottak a polgármesteri hivatal egyes osztályainak munkájába, de kispályás focimeccsen megmérkőztek a helyi önkormányzat munkatársaival is.

A vendégeket dr. Gyimesi Endre, valamint Tombi Lajos és Gyutai Csaba alpolgármesterek mellett, dr. Kovács Gábor jegyző, illetve több önkormányzati képviselő is köszöntötte. A polgármester kiemelte, a két város régóta ápol szoros kapcsolatot egymással, melynek köszönhetően együttműködésük az élet minden területére kiterjed.

A mostani találkozás ismét remek alkalmat kínál arra, hogy kicseréljék tapasztalataikat és még jobban megismerjék egymás munkáját és jövőbeni terveit. Ezt követően dr. Gyimesi Endre röviden vázolta a hivatal felépítését és működését, de kitért a város fontosabb célkitűzéseire is, így például a jövőbeni munkahelyteremtés fontosságára.

A küldöttséget vezető Csegzi Sándor, Marosvásárhely alpolgármester hozzátette, gyümölcsöző a kapcsolatuk Zalaegerszeggel, s az itt gyűjtött tapasztalataikat a napi tevékenységeik során is felhasználják. Ezúttal egyébként olyan vendégekkel érkezett Zalába, akik komoly részesei a városfejlesztési koncepciójuk kialakításában, tehát sokat tehetnek Marosvásárhely és az ottani térség fellendítéséért.

Az erdélyi delegáció tagjai egyébként később barátságos kispályás futballmérkőzsésen összemérte tudását a zalaegerszegi kollégákkal. Az Ostoros-munkacsarnokban megrendezett találkozón természetesen pályára léptek mindkét város vezetői és tisztségviselői. (Zala-Lap Kft., P. Sz.; P. K. E.)

Tartalom megosztása: