keresés a weboldalon

Erdőn-mezőn át Göcsejben

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erdőn-mezőn át Göcsejben

2008 szeptember 14 - vasárnap
A Kandikó Klub Kölcsey-gimnáziumbeli természetjáró egyesülete szokásos ősz eleji túráját tartotta szeptember közepén. Néhány éve hagyomány az a Zalangoló nevet viselő túrasorozat, mely során igyekeznek keresztül – kasul – hátizsákostul bejárni a vidéket a természetet és barangolást kedvelők, az egész megyében meghirdetett, nyílt program keretében.

Ennek része a fent említett kirándulás is, mely során, Pozsik Lajos, a Kölcsey gimnázium tanára vezetésével a Rádiháza – Szentkozmadombja – Zalatárnok – Petrikeresztúr útvonalat járják végig az érdeklődő diákok és felnőttek.

Mindez bemelegítésül szolgál a szeptember 20 – án Dobogókőn rendezendő országos természetjáró találkozóhoz, ahová Dömösről, a Duna jobb partjáról, a Rám – szakadékon keresztül közel négy órás gyaloglással érkeznek majd meg a zalaiak. Pozsik Lajos megjegyezte, egyre nehezebb a diákokat rávenni, a természetjárásra és az otthonról való kimozdulásra, de aki egyszer kipróbálja, biztosan kedvet kap e tevékenységhez. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: