keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Eredményes első fél év

Zalaegerszeg címer
Hírek

Eredményes első fél év

2004 szeptember 20 - hétfő
A város kiegyensúlyozottan, szerényen, szigorúan és eredményesen gazdálkodott az első fél évben – fogalmazott dr. Gyimesi Endre a közgyűlést követő sajtótájékoztatón. Míg a bevételek 50, a kiadások 46 százalékra alakultak az év első hat hónapjában, így a jó gazdálkodás feltételei adottak.

A polgármester szerint a város éves költségvetése várhatóan a tavalyi szinten alakul, 17 milliárd forint körül áll be. Zalaegerszeg hitel nélkül gazdálkodik és nem tartozik azok közé a városok közé, akik nem tudják fedezni a költségeiket. A Deák Ferenc városépítő program segítségével pedig a lendületes városfejlesztést is tovább biztosítja az önkormányzat.
Első lakáshoz jutók támogatásáról is döntött a város közgyűlése, az idei évben harmadik alkalommal. Kamatmentes kölcsönt kapott 23 család, 21,2 millió forint összegben. Egy pályázó 500 ezer, 19-en 900 ezer, míg 3-an 1,2 millió forintot kaptak.
Gyutai Csaba alpolgármester a döntések közül kiemelte a város kulturális koncepciójának elfogadását. Mint fogalmazott, az anyag évekre meghatározza Zalaegerszeg kulturális arculatát. A feltételek adottak a jelenleg is tapasztalható sokszínűség megőrzésére. A kiterjedt intézményrendszert kell értékekkel bíró tartalommal megtölteni.

Tartalom megosztása: