keresés a weboldalon

Eredményt hirdettek „A városom: zöld Zalaegerszeg” rajzpályázaton

Zalaegerszeg címer
Hírek

Eredményt hirdettek „A városom: zöld Zalaegerszeg” rajzpályázaton

2024 július 01 - hétfő

Ismertették A városom zöld Zalaegerszeg című környezetvédelmi rajzpályázat eredményét. Az általános iskolás diákok számára meghirdetett lehetőségre mintegy 100 pályamunka érkezett. A legjobbaknak járó oklevelet és nagyértékű tárgyjutalmat Bali Zoltán alpolgármester pénteken adta át.

A Gébárti-tó rendszeresen visszaköszönő eleme volt a beadott alkotásoknak. Nagy-Salamon Ria is ezt a témát örökítette meg. A zsűri az alsósok közül a Petőfi iskola második osztályos tanulóját találta a legjobbnak.

A felső tagozatosok korosztályában Lábodi Anna nyert. Meglátása szerint több időt kellene mindenkinek a természetben töltenie, ezért pályamunkája középpontjában is a szabadban sportolás állt. Az Ady-s diákot a sárkányhajózás ihlette meg.

A fiatalok elképzelései, gondolatai a városvezetés számára iránytűként szolgálnak. Bali Zoltán alpolgármester szerint az ehhez hasonló pályázatok egyben a jövő fejlesztéseit is inspirálják.

Az alsós korosztályban Kardos Ádám Gábriel és az Eszterlánc fejlesztő nevelés-oktatás osztálycsoport, a felsősöknél Paksa Borbála és Tóth Lili munkáit ismerték el. Az önkormányzat a pályázatra benyújtott alkotásokat kiállításon mutatja be.

N.J./Sz.G.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: