keresés a weboldalon

Éremkiosztó a ZTE teniszezőinél

Zalaegerszeg címer
Hírek

Éremkiosztó a ZTE teniszezőinél

2004 augusztus 27 - péntek
Ünnepségre gyűltek össze a Forest ZTE női teniszcsapatának játékosai és vezetői. A hölgyek most kapták meg a tavalyi évben a Szuper Ligában megszerzett bronzérmüket. Az éremkiosztón megjelent Gyutai Csaba alpolgármester is.

Dr. Sárváry Péter, a Forest ZTE elnöke ismertette a klub rövid történetét. A mintegy 40 éves múltra visszatekintő szakosztálynál a férfiak és a hölgyek is már eljutottak egyszer az NB I alsó ágáig. A kezdeti sikerek után hullámvölgy következett a teniszezők életében. Ebből a gödörből a női csapat kászálódott ki. A Németh testvérek, Tünde és Virág jó szereplése arra ösztönözte a szakosztály vezetőit, hogy a helyi mag köré egy jó csapatot építsenek. Az egerszegiek mellé a csapatbajnokságokra külső, úgynevezett légiósokat szerződtettek. Ennek eredményeként a csapat feljutott az NB I felső ágába, amelyet mára átkereszteltek Szuper Ligára. A kék-fehérek azóta stabil tagjai a magyar elit mezőnyének. Kétszer már bronzérmesek lettek, de szeretnének idén előbbre lépni a tabellán.

A fiúk teljesítményéről az elnök elmondta, hogy nincs bennük igazán kitartás. Nem alakult ki a városban egy egészséges mag, így nem lehet köréjük csapatot építeni. A minőségi szint mellett megtalálható az amatőr teniszezők tábora is a ZTE-nél. A 160 klubtag rendszeresen teniszezik, mellettük még sokan játszanak alkalmanként. Gyutai Csaba alpolgármester a város nevében gratulált a hölgyeknek. megígérte, Zalaegerszeg önkormányzata a lehetőségekhez mérten a jövőben is támogatja a szakosztályt. Megköszönte a névadó szponzor Forest Hungary Kft. anyagi támogatását.

Az ünnepség zárásaként a csapat tagjai átvették az érmeket Gyutai Csaba alpolgármestertől. Az éremátadásra azért most került sor, mert tavaly nyárra még nem tudta prezentálni a medálokat az országos szövetség. Az év többi napján pedig a csapattagok szerte a világban különböző egyéni tornákon indulnak. Az idei csapatbajnokság alkalmával találkoznak ismét a lányok.

Tartalom megosztása: