keresés a weboldalon

Erkel és a romantika

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erkel és a romantika

2010 november 15 - hétfő
Erkel Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából két hónapos rendezvénysorozattal emlékeznek meg a zeneszerzőről és az alkotói munkáját meghatározó romantikáról az Apáczai ÁMK-ban. A zenei és prózai előadásokat, kiállítást és vetélkedőt magába foglaló program pályázati támogatással valósul meg.

– Három szálon futnak az események. Mind a 11 gimnazista osztály részt vesz a művészettörténeti vetélkedőn. A két írásbeli forduló után a legjobb négy csapat kerül a szóbeli döntőbe, a tanárok alkotta zsűri elé. A felkészülést házon belül segíti a könyvtári állomány, az internetes tájékozódási lehetőség és a közelmúltban nyílt kiállítás, mely Léder Anita népművelő munkája – mondta Kelemen Gyula, a program felelőse.

– Mennyire közeli ez a kor a diákoknak?

– Hiába csak 200 éves múlt, mégis nagyon távoli a számukra. Ezért is szerveztünk több fajta műfajban Pódium előadásokat, hogy minél inkább megérintse a tanulókat ez az időszak. Elsőként ifj. Horváth Károly népzenész és fiatal zenésztársai a XVIII – XIX. század magyar jellegzetességét, a verbunkot mutatta be. Nagyon jól sikerült az előadás, elérte célját. A közeljövőben komolyzenei és prózai oldalról közelítik a meghívott előadók ezt a művészeti korszakot.

Az életközeli módon tálalt ismeretek remélhetőleg felkeltik a diákok érdeklődését és biztosan hasznát veszik az érettségire való felkészüléskor.

Zala-Lap, Bánfi Kati

Tartalom megosztása: