keresés a weboldalon

Érkezők és hosszabbítók a ZTE KK-nál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Érkezők és hosszabbítók a ZTE KK-nál

2016 május 20 - péntek
A Zalakerámia ZTE KK a 2015/2016-os bajnokságban az ötödik helyet szerezte meg, ami az elmúlt évek sikertelen szezonjai után mindenképpen óriási siker. A vezetők folyamatosan dolgoznak, Bencze Tamás közreműködésével a 2016/2017-es csapat kialakításán.

 

Sajtótájékoztató keretében már az első érkezőkről is beszámolt a vezetőség. Dr. Gyimesi Endre, a ZTE KK társadalmi elnökségének az elnöke bevezetőjében emlékeztetett arra, hogy egy évvel ezelőtt egy szerethető, nagyrészt fiatalokra épülő csapatot kezdtek el építeni.

-A csapat az előzetes célt túlszárnyalta és a teljesítményével visszacsalogatta a közönséget a mérkőzésekre. A célunk ebben az idényben sem lesz más, mint egy szerethető és a végletekig küzdő csapatot formálni. Ehhez egy lokálpatrióta összefogás is szükséges a helyi és az országos támogatók segítségével.

A folytatásban Stárics Kornél ügyvezető már az érkezőkről és a hosszabbítókról beszélt.

Az első komoly erősítés a 30 éves válogatott erőcsatár Szabó Zsolt megszerzése. A kiváló játékos az idényt még Pakson kezdte, majd Svédországba igazolt a KFUM Jämtland Basket csapatához. A bajnokság végeztével hazatért és egy évre kötelezte el magát a csapatunkhoz. Bencze Tamással korábban dolgoztak együtt Szombathelyen így jól ismeri a zalai szakvezető a játékost.

A másik komoly erősítés a Kaposvár saját nevelésű, válogatott bedobójának, Benke Szilárdnak a leigazolása. A 196 cm magas, 21 éves játékosnak fokozatos a fejlődése és ebben a szezonban éppen a ZTE ellen nyújtotta az egyik legjobb teljesítményét. A kaposvári fiatallal kétéves hosszú távú szerződés kötött a klub.

-Több kérőm is volt, de a ZTE volt az első, aki megkeresett és korrekt ajánlattal ált elő. Új impulzusokra vágytam és ezt úgy érzem, Zalaegerszegen megkaphatom- fogalmazott a születésnapját éppen a napokban ünneplő játékos.
Az érkezők mellett hosszabbítók is vannak. Kerpel-Fronius Balázs alapembere volt a megújult ZTE-nek és remek mérkőzéseket produkált a szezonban. Kerpi újabb egy évre kötelezte el magát a klubhoz. A fiatalok közül üde színfoltja volt a szezonnak, sérüléséig Fekete Viktor, aki remek befejező emberként járult hozzá a csapat sikeres szerepléséhez. Sajnos a középszakasztól már nem tudott pályára lépni térdsérülése miatt. A hét közepén, sikeres műtéten esett át a játékos és hamarosan a rehabilitációját is elkezdheti, ami előre láthatóan hat hónapot vesz majd igénybe. Viktorral 2+1 éves szerződést kötött a klub.

A többi játékossal kapcsolatban – magyarokkal – folynak az egyeztetések és a következő hetekben újabb, bejelentések várhatók a hosszabbítókról. Valamint elképzelhető, hogy az alapozásra egy újabb magyar fiatal csatlakozhat a kerethez.

A légiósokról is szólt az ügyvezető, akik közül egyiküknek már tényleges ajánlatot tett a klub, kettőjüknek pedig folyamatban van az ajánlattétel. A következő szezont is három légióssal tervez a klubvezetés, akiknek a kiválasztását természetesen a szakmai szempontok mellett az anyagiak is befolyásolják.

A végére egy távozó is maradt, de nem a játékoskeretből, hanem a szakmai stábból. Kámán Tamás saját késésére távozik a másodedzői posztról. A döntését családi okokra alapozta és új civil foglalkozásával való összeegyeztethetőség ált az indoklásában. Kámi nagyon sokat tett ebben a szezonban a csapatért és ezúton is sok sikert kívánunk neki a civil életben.

Jóna István

Tartalom megosztása: