keresés a weboldalon

Erős keret formálódik a ZTE NKK –nál a következő szezonra

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erős keret formálódik a ZTE NKK –nál a következő szezonra

2018 május 26 - szombat
Remek szezont tudhatnak maguk mögött a megyeszékhelyi kosaras lányok, hiszen elmondhatják a 2017/2018-as bajnokság meglepetéscsapataként a negyedik helyen végeztek. Ez köszönhető a csapategységnek, a jó légiós választásnak és az elvégzett munkának. A szezon vége már a tervezésről szól.

Arról, hol tart az építkezésben a ZTE NKK sajtótájékoztatón számoltak be a klub vezetői

Elsőként Tóth László ügyvezető értékelte a mögöttük hagyott szezont:

-A 2017/2018 szezonra való felkészülést egy új csapattal kezdtük, hiszen 4 új légiós (Nadia Parker, Jeffery Janeesa, Sigrid Koizar, Elisabeth Pavel) valamint 2 magyar (Gorjanácz Ágnes, Liska Nikoletta) játékos érkezett. Egy jó alapozás után a Göcsej Kupa megnyerése arra engedett következtetni, hogy egy jó szezon elé nézünk. A bajnokság során több „nagycsapatot” sikerült megvernünk, ennek következtében a 4. helyről kezdtük a rájátszást, amit sikerült megtartani a play-off során is. Az idei szezon eredményeinek köszönhetően a nézőszámunk is jelentősen emelkedett, a szurkolók biztatása, támogatása nagyon sokat jelentett a lányoknak! A nézők mellett a klubnak fontos az Önkormányzat és a Szponzorok valamint a helyi média támogatása.

A folytatásban Balaicz Zoltán polgármester szólt a megjelentekhez, aki gratulált a csapat sikereihez és dicsérte a csapatnál végzett munkát.

-Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a női sport is megfelelően támogatva legyen, így a költségvetésben, az előző évhez képest megemeltük a klub támogatását és segítünk abban, hogy a cégek, támogatók megtalálják a csapatot és lehetőségeik szerint támogatásukkal segítsék is a munkájukat.

Zárásként az alakuló csapatról Gáspár Dávid vezetőedző számolt be, akivel a vezetőség elsőként tudott megegyezni a folytatásról:

-Sikerült elérnünk, sőt túl is teljesítenünk az induláskor megfogalmazott elvárásokat. Maximalista vagyok és mindig a legjobbra törekszem, így a következő szezonban is a legjobbat szeretném kihozni a csapatomból és lehetőség szerint ott maradni a legjobbak között.

Vezetőedző elmondta, hogy a csapatépítés első lépcsőfokaként sikerült megtartanunk az elmúlt év meglepetés játékosát Sigi Koizart és a csapat legbiztosabb pontját, az amerikai centert Nadia Parkert. A magyarok közül, Hegedűs-Őri Györgyi, Kovács Georgina és Gáspár-Szalay Virág jelenti majd az állandóságot a keretben. Az érkező játékosok közül ki kell emelni a sérülése és anyai örömök után Zalaegerszegen visszatérő Horti Dórát.  A több mint 80-szoros válogatott játékos, aki 3-szor nyert Magyar Bajnokságot, 4-szer pedig Magyar Kupát és légióskodott is évekig, két év kihagyás után tér vissza a parkettre. A másik nagy igazolása a klubnak, a korosztályos válogatott Pusztai Petra. A 19 éves korosztályos válogatott játékos a BEAC csapatától érkezik. Az elmúlt szezonban, átlagban 25 percet játszott és 10.3 pontot és 1.8 gólpasszt jegyzett.

Idén is a négy légióssal indul neki a bajnokságnak a ZTE NKK, ahol a két említett alapember mellé egy holland fiatal és rutinos amerikai játékos érkezik. Janis Ndiba (3-4 poszt) egy fiatal, 183 cm magas holland játékos, aki a 3-4 poszton mozog otthonosan. Ő a lengyel KS Slezna Wroclav csapatából érkezik. Taneisha Harrison (3 poszt), a román ezüstérmes Szatmárnémeti csapatából érkezik, ahol 17 pontot 5,1 lepattanót és 3,1 gólpasszt átlagolt. A 29 éves,182 cm magas amerikai játékosra a magas bedobó poszton számol a vezetőedző. Végül meg kell említenünk a távozókat is, akik nagyban hozzájárultak, ahhoz, hogy ilyen remek szezont fussunk: Elisabeth Pavel, Jeffery Janeesea Desiree, Gorjanácz Ágnes, Vincze Virág, Liska Nikoletta. Gáspár Dávid elmondta továbbá, hogy a fennmaradó helyeket a keretben fiatalokkal szeretné feltölteni, akiknek az igazolása folyamatban van.

-P-

Tartalom megosztása: