keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Erős zenei évad

Zalaegerszeg címer
Hírek

Erős zenei évad

2005 augusztus 24 - szerda
Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállításával nyit szeptember elsején a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Dezsőné Kondor Anita igazgató elmondta, hogy a nyári szünet után, ősztől ismét színvonalas kiállításokkal, komolyzenei és világzenei programokkal várják az érdeklődőket.

Októberben Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, decemberben pedig Dóczy László festőművész lesz a hangversenyterem vendége. A zenei évad október elsején, a zene világnapján kezdődik, Seres Dóra fuvolaművész és Mali Emese zongoraművész közös koncertjével.
Természetesen folytatódnak a már hagyományosnak tekinthető komolyzenei hangversenysorozatok, és a nagy sikernek örvendő Jazz-szerdák is, melyekre szeptember elsejétől lehet bérletet vásárolni. Októberben Hans Richter karnagy vezényletével a Győri Filharmonikusok lépnek fel Beethoven- és Csajkovszkij-szimfóniákkal. Decemberben pedig Haydn Évszakok című oratóriumát adja elő a Szombathelyi Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar egy közös produkcióban, melyben a Magyar Állami Operaház művészei is közreműködnek.

A Jazz-szerdák első estéjén, október 12-én a 25 éves múlttal büszkélkedő Makám zenekar játszik majd, novemberben pedig egy igazi helyi „csemegét” hallgathatnak meg az érdeklődők, a zalaegerszegi Bibop Café jazz-quartett és Polgár Odett zenekara lép színpadra. A jazz és világzenei esték az évad folyamán tartogatnak még más meglepetéseket is: az év elején a Sabbathsong Klezmer Band vendégeskedik a városban, majd Magyarország egyik legismertebb jazz-dobosa által alapított Balázs Elemér Group koncertezik a hangversenyteremben.
Dezsőné Kondor Anita azt is elárulta, hogy ősztől folytatódik az Ady-mozi kettes termében a Zeg-zug filmklub, így az Art-mozi kedvelői sem maradnak program nélkül. Jó hír továbbá, hogy az év végén megkezdődik a kettes terem és a mozi vizesblokkjának felújítása. A Kulturális Minisztérium pályázatán sikeresen szerepelt a város, így a jövő év elejétől már egy átalakított, színvonalas, modern technológiával és klímával felszerelt Art-mozi várja a vendégeket.

Tartalom megosztása: