keresés a weboldalon

Értékelt (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Értékelt (Videó)

2018 január 15 - hétfő
Évet értékelt Mányoki Attila. A zalaegerszegi hosszútávúszó ezúttal támogatóinak és barátainak számolt be a 2017-es év eredményeiről.

A sportoló sikeres esztendőt zárt: az Ocean’s Seven erőpróbái közül újabb kettőt teljesített. Az emberpróbáló csatorna-átúszások során nem csak a távolsággal kell megküzdeni, a körülmények legalább akkora nehézséget jelentenek. A természeti kihívások mellett az élővilágra is figyelniük kell azoknak, akik nekivágnak a távoknak. Mányoki Attila tavaly áprilisban az Új-Zélandon található Cook-szorost győzte le. Értékelőjén úgy fogalmazott: ott a kedvező viszonyokra való öt hét várakozás is megterhelő volt, anyagilag és mentálisan is. Novemberben a Gibraltári-szoros 15 kilométerét is maga mögött hagyta.

Attila sikereinek a város is örül. Tavaly 3 millió forinttal támogatták a sportolót – tájékoztatott dr. Vadvári Tibor alpolgármester.

Erre az évre egy kihívás maradt a hétből. Amennyiben ez is meglesz, a zalaegerszegi úszó a nyolcadik lehet, aki valamennyi állomását teljesítette a nyíltvízi erőpróbának.

Sz.É./E.K.

Tartalom megosztása: