keresés a weboldalon

Értékeltek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Értékeltek (Videó)

2018 július 06 - péntek
Zalaegerszegre érkezett pénteken a Virágos Magyarország verseny zsűrije. Belvárosi sétájukon egyebek mellett értékelték a zöldfelületek arányát, a beépítettségét és az összképet.

A grémium tagjait a Dísz téren köszöntötték péntek délelőtt. Vigh László hangsúlyozta: egy településnek mindig fontos, hogy a legszebb arcát mutassa az érkezőknek. A zalai megyeszékhely vendégváró megjelenése azonban most különösen hangsúlyos – mondta Vigh László országgyűlési képviselő.

Tolvaj Márta alpolgármester felidézte: Zalaegerszeg a kezdetektől részese az 1994 óta zajló környezetszépítő mozgalomnak.

Az ítészek 5 szempont alapján döntenek. A 100 pontos rendszerből 50 a zöldfelületekre vonatkozik – tájékoztatott dr. Csemez Attila, a Virágos Magyarország Szervező Bizottság elnöke.

A zalai megyeszékhely évről évre igyekszik ötletes és látványos megoldásokkal szemet gyönyörködtetővé varázsolni a köztereket. Horváth István, a VG Kft ügyvezetője azt mondta: az elmúlt esztendők virágos trabantja és színes kerékpárjai után idénre is jutott újdonság.

A közgyűlés döntése alapján évi 100 millió forint a parkfenntartási keretösszeg Zalaegerszegen, ennyiből gazdálkodhatnak a szakemberek. Az idei versenyre 324 település jelentkezett, a legaktívabbak az 1000 fő alatti falvak voltak.

Sz.É./T.S.

Tartalom megosztása: