keresés a weboldalon

Esélyegyenlőségről a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Esélyegyenlőségről a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

2013 március 25 - hétfő
Soltész Miklós államtitkár 2010-ben indította útjára azt az esélyegyenlőségi programsorozatot, melynek részeként fogyatékossággal élők és tünetmentes emberek találkoznak egymással. Ma – a Zalai Esélyek Háza meghívására – Orsós Zsolt paralimpikon a Zrínyi Gimnáziumban tartott rendkívüli órát.

A találkozó elején Orsós Zsolt azt mondta, hogy ha valaki a kérdésével zavarba tudja hozni, azt meghívja egy ebédre, bármit és bármennyit fogyaszt. Az ebéd persze elmaradt, mert Orsós Zsolt vaksága, mint sorstársaié is, nem zavarba ejtő. Mint utalt rá, így volt ez azon a több, mint 350 hazai helyszínen, ahol hasonló céllal már megfordult, s elmondta: a fogyatékkal élő emberekkel is lehet együtt gondolkodni, tanulni, élni és dolgozni.


A fogyatékkal élő emberekre külön figyelmet fordít Zalaegerszeg önkormányzata is. Mint Zimborás Béla, a zalaegerszegi önkormányzat humánpolitikai osztályvezető-helyettese rámutatott, ennek egyik jele, hogy jelenleg dolgoznak a város új esélyegyenlőségi programján.


Ennek érdekében a város az eddiginél több olyan programot igyekszik szervezni, ahol a fogyatékossággal élők és a tünetmentes emberek találkozhatnak egymással, véleményt cserélhetnek, s ha úgy tetszik, közelíthetnek egymáshoz.
V.N./T.S
Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: