keresés a weboldalon

Ételed az életed…vagy mégsem?

Zalaegerszeg címer
Hírek

Ételed az életed…vagy mégsem?

2016 március 18 - péntek
Kedves Diákújság olvasók! Útjára indítom cikksorozatomat az egészségről. Elsőként népszerű, de talán kevésbé egészséges ételekről írok.

A virsli

Szerintem Ti is szeretitek a virslit, legalább annyira, mint én. Csak egy baj van vele: az, hogy manapság főként húsmaradékokból, csontpépből, szójából, ipari szalonnából, ízfokozókból és stabilizátorokból készül. Elég ijesztően hangzik, nem gondoljátok? Rengeteg egészségtelen dolog mellett elenyészően kevés tápanyagot tartalmaz, viszont annál több színezéket és tartósítószert. Ezért ügyelnünk kell arra, hogy ne fogyasszuk napi rendszerességgel vagy együnk mellé sok zöldséget.

A puding

Ettetek már igazi pudingot? Az a porból készült puding, amit a szüleitek vesznek a boltokban, annyiban „igazi”, hogy az állaga megegyezik az eredetivel. A por alapú pudingok egyetlen természetes alapanyaga a cukor. Ezen kívül csak módosított keményítőket, emulgeálószereket, valamint aromákat tartalmaz. Mivel a cukor nagy mennyiségben egészségtelen, ezért a por alapú puding semmilyen tápanyagot, illetve vitamint nem tartalmaz. Az ízét kizárólag az aromáknak köszönheti. De mivel én szeretem a pudingot, gondolom, Ti is, javaslatom a következő: egyetek mellé sokféle – ha lehet, friss – gyümölcsöt! Így szervezetünk megkapja azokat a vitaminokat is, amit a puding önmagában nem adhat meg neki.

Adrián Luca 8.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: