keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Európa Kupát nyert a ZTK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Európa Kupát nyert a ZTK

2004 október 04 - hétfő
Az elmúlt héten Zalaegerszeg tekecsapatai nemzetközi porondon bizonyították, hogy a zalai megyeszékhely teke-nagyhatalomnak számít és nemzetközi porondon is jegyezni kell a ZTK FMVas férfi és a ZTE ZÁÉV női együttesét. A férfiak Budapesten hatalmas meglepetés okozva megnyerték az Európa Kupát. A hölgyek Újvidéken mindössze 3 fával maradtak le a négyes döntőről és végül a 6. helyen zártak.

No, de haladjunk sorjában. A fővárosban zajló Európa Kupa selejtezője során az első napon dobó négy egerszegi játékos remekelt, Claudiu Boanta 610, Fehér László 608,  Nemes Attila 569, Kiss Tamás 552 fát ütött. A csapat az első nap után a második helyen várta a folytatást. A hátralévő Járfás Szilárd 540, Kovács Gábor 591 fát dobott, így az egerszegiek megőrizve második helyüket bejutottak a négyes döntőbe, ami azt is jelenti, hogy a Bajnokok Ligájában indulhatnak a zalaiak. A ZTK összteljesítménye a selejtezőben 3467 fa volt. A fináléba jutásért a Rijekát kellett legyőznie az egerszegieknek. A találkozó hatalmas csatát, és végül is zalai sikert hozott. A ZTK Kovács Gábor vezérletével biztosította továbbjutását. Igaz a mérkőzés 4:4-es döntetlennel zárult, de a belső pontszámítás, azaz a 30 fák utáni segédpontok alapján 14,5:9,5 nyert az egerszegi csapat. A döntőben aztán valósággal sziporkáztak a ZTK FMVas játékosai. A fináléban valósággal kiütötték a német SKC Staffenberg csapatát, a zalaiak 3464 fát ütve 7:1-re nyertek. Egyénileg Fehér 585, Nemes 582, Járfás Sz. 559, Boanta 620, Kovács G. 554, Kiss 564 fát teljesített.
Az Újvidéken szereplő ZTE ZÁÉV női csapata az NBC Kupában szerepelt. A továbbjutás esélye az első napon szállt el, amikor becsúszott egy gyengébb teljesítmény. Az első napon Simonffy Tímea 533, Fülöp Erika 511, Horváth Károlyné 435, Baracsi Ágnes 526, fát dobott. A második napon szereplő Miklós Nóra és Csurgai Anita nagyszerűen játszott, előbbi 551, utóbbi 545  fát ütött. Mindössze három fa hiányzott a négyes döntőbe jutáshoz. A ZTE ZÁÉV együttese végül is 3101 fával a 6. helyen zárt az NBC kupában.

Tartalom megosztása: