keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Évadnyitó Színházi Forgatag (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Évadnyitó Színházi Forgatag (Videó)

2012 szeptember 07 - péntek
30 éves a Hevesi Sándor Színház. Besenczi Árpád a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a jubileumi évad programjairól.

Harmadik alkalommal vehet részt a közönség Évadnyitó Színházi Forgatagon. Ahogy korábban, idén is be lehet majd pillantani a kulisszák mögé, fel lehet próbálni a legnépszerűbb darabok jelmezeit, valamint lehetőség lesz megismerni a társulat új tagjait is.

Besenczi Árpád a teátrum igazgatója elmondta: idén is izgalmas programokkal várják a közönséget.

A 30. jubileumi év alkalmából Gálaestet rendez a színház, ahol fellépnek a társulat egykori és jelenlegi tagjai is. Ruszt József emléke előtt pedig többször is tiszteleg a társulat.

– Szeptember 13-án a társulat nevében az igazgatóság, illetve a művészeti tanács megkoszorúzza Ruszt József sírját a Göcseji úti temetőben, 30 évvel ezelőtt ugyanis ezen a napon volt az első társulati ülés – mondta Besenczi Árpád.

A jubileumi évad október 12-én Lessing drámájával a Bölcs Nathannal indul. Ezt a darabot 1986-ban Ruszt József vitte színpadra. A bemutató után leleplezik a színházalapító főrendező mellszobrát, amit az állandó kiállítás mellett, a színház előcsarnokában tekinthet meg a közönség.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: